Alzio Nieuwsbrief
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk dan de webversie.
Alzio Nieuwsbrief Postadres

Telefoon
E-mail
Olympia 1A-1B
1213 NS  Hilversum
088 259 46 65
info@alzio.nl
Nummer 25

2e nieuwsbrief van 2014
27 maart 2014


Voorwoord

Al weer de tweede editie in 2014 boordevol nieuws en wetenswaardigheden en in een iets andere opzet. Kortere berichten met eventueel voor geïnteresseerden een verwijzing naar uitgebreidere informatie in het betreffende nieuwsbericht op onze website.


Inhoudsopgave

Alzio ook voor zakelijk vastgoed

Wist u dat...
- Moderne(re) toegang via intercom
- Laadpaal voor elektrische auto's
- Warmtewet veel impact voor VvE's met collectieve verwarming
- Verhuur in relatie tot de Leegstandswet

In/uit de praktijk (8)


Bezoek onze site

Wilt u meer weten over wat Alzio voor u kan betekenen? Bezoek onze website voor meer informatie: www.alzio.nl


Alzio ook voor zakelijk vastgoed

Alzio heeft zich tot nu toe vrijwel uitsluitend gericht op het beheer en bestuur van Verenigingen van Eigenaren (VvE) en mandeligheden. Onderzoek in de tweede helft van 2013 op basis van zowel desk research als interviews heeft geresulteerd in de volgende, belangrijkste conclusies.
Lees verder »


Wist u dat...

Moderne(re) toegang via intercom
Uiteraard kent u de traditionele deurcommunicatie: het beltableau met al dan niet een videofoon waardoor u kunt zien wie er voor uw deur staat, of dat nu van een woning of bij een bedrijf is. De laatste jaren is een aantal noviteiten op de markt verschenen. Nieuwsgierig geworden?
Lees verder »

Laadpaal voor elektrische auto’s
Elektrisch rijden wint snel aan populariteit. In de openbare ruimte, bij openbare parkeerplaatsen en bij particulieren verschijnen steeds meer oplaadstations of laadpalen. Bij parkeerterreinen van vastgoedeigenaren (zakelijk of bij een VvE) zien wij dat nog niet al te vaak. Waar komt die koudwatervrees vandaan?
Lees verder »

Warmtewet veel impact voor VvE’s met collectieve verwarming
De nieuwe Warmtewet is per 1 januari jongstleden in werking getreden. En heeft nogal wat gevolgen voor VvE’s met een collectieve verwarming (blok- of stadsverwarming). Wilt u weten wat?
Lees verder »

Verhuur in relatie tot de Leegstandswet
Gegeven de huidige moeilijke woningmarkt is een eigenaar nogal eens geneigd om hun te koop en leegstaande appartement te verhuren om dubbele woonlasten te voorkomen. Sinds 1 juli 2013 zijn onder de Leegstandswet de mogelijkheden verruimd: ten hoogste vijf jaar verhuren zonder huurbescherming en tegen een zelf te bepalen huurprijs. Wat komt daar allemaal bij kijken?
Lees verder »


In/uit de praktijk (8)

Een VvE-lid nam contact met ons op in verband met geluidsoverlast van de bovenburen, vermoedelijk door een parket- of laminaatvloer. "Mag dat zomaar?" en "Is daar wat aan te doen?" waren de vragen. Terechte vragen die niet zo een-twee-drie zijn te beantwoorden.
Lees verder »
Indien u voortaan geen nieuwsbrieven van Alzio wilt ontvangen, kunt u zich uitschrijven.