Alzio Nieuwsbrief
Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan webversie.
Alzio Nieuwsbrief Postadres

Telefoon
E-mail
Olympia 1A-1B
1213 NS  Hilversum
088 259 46 65
info@alzio.nl
Nummer 33

4e nieuwsbrief van 2015
3 november 2015Voorwoord

De vierde en in principe laatste nieuwsbrief van dit jaar. In principe, want belangrijk nieuws kan leiden tot een extra editie.

In deze editie: het beheren van verhuurde appartementen, hoe u uw woning eenvoudig kunt verkopen via Wonex.nl, welke andere vormen van VvE's bestaan, of een eigenaar toegang mag weigeren en of permanent verblijven in een recreatiewoning is toegestaan of niet. Uiteraard wordt ook nu weer afgesloten met de terugkerende rubriek 'In/uit de praktijk'.Inhoudsopgave

Wist u dat...

...u het beheer van verhuurde woningen ook aan ons kunt overlaten?
...u uw woning eenvoudig kunt verkopen via Wonex.nl en Funda?
...er nog andere VvE-vormen zijn?


Is eigenaar verplicht toegang te verlenen?


In/uit de praktijk (14)Bezoek onze site

Wilt u meer weten over wat Alzio voor u kan betekenen? Bezoek onze website voor meer informatie: www.alzio.nl


Wist u dat...
Wist u dat u het beheer van verhuurde woningen ook aan ons kunt overlaten?
De woningmarkt trekt steeds meer aan volgens berichten uit de pers. En dat is ook onze ervaring getuige het aantal appartementen dat van eigenaar wisselt sinds dit voorjaar bij onze VvE's.
Lees verder »
Wist u dat u uw woning eenvoudig kunt verkopen via Wonex.nl en Funda?
Via deze online NVM-makelaar kunt u zelf uw woning verkopen zonder duizenden euro's aan makelaarscourtage te betalen. U schrijft zelf de tekst, maakt zelf foto's en voert alle informatie van uw woning via de gebruiksvriendelijke webapplicatie 'Mijn Wonex' in. Wonex.nl ondersteunt u bij het maken van de advertentie en zorgt onder meer voor een advies van de woningwaarde door een NVM-makelaar of -taxateur.
Lees verder »
Wist u dat er nog andere VvE-vormen zijn?
Verreweg de meeste VvE's bestaan inderdaad uit woningen van particulieren. Soms zijn in het complex ook bedrijfsruimten (zakelijk of maatschappelijk vastgoed zoals buurt-, gezondheidscentrum, kantoren of winkels) gevestigd. Dan wil er nog wel eens sprake zijn meerdere VvE's in één complex. Ook combinaties met eengezinswoningen bestaan bijvoorbeeld bij een gemeenschappelijk tuin, terras of een ondergrondse garage.
Lees verder »
 
Is eigenaar verplicht toegang te verlenen?
In de praktijk komt het nogal eens voor dat eigenaren geen toegang willen verlenen tot hun appartement om onderhoud te laten plegen aan gemeenschappelijke zaken als een balkon, standleiding, kozijnen (houtrot), schilderwerk van naar binnen draaiende ramen en voordeuren.
Lees verder »
 
In/uit de praktijk (14)
Wel of niet permanent wonen op een recreatiepark. "Waarom mag dit in de ene gemeente wel en in de andere niet?", vroeg een secretaris tevens penningmeester ons.
Lees verder »
 
Indien u voortaan geen nieuwsbrieven van Alzio wilt ontvangen, kunt u zich uitschrijven.