Alzio Nieuwsbrief
Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan webversie.
Alzio Nieuwsbrief Postadres

Telefoon
E-mail
Olympia 1A-1B
1213 NS  Hilversum
088 259 46 65
info@alzio.nl
Nummer 36

3e nieuwsbrief van 2016
7 juli 2016Voorwoord

Deze editie start met de toegenomen populariteit van het energielabel. Daarna volgt een bespiegeling over de factor ‘tijd’ (chronos en kairos) bij het VvE Beheer.

Recent is een boek verschenen over het Lofthome woonconcept waar onder andere Buitenplaats Oosterwold op gebaseerd is.

Deze editie eindigt met de terugkerende rubriek In/uit de praktijk in dit geval verhuur aan toeristen bijvoorbeeld via AirBnb.Inhoudsopgave

Hoe vraagt u een energielabel aan?

Chronos en kairos in VvE beheer

Lofthome nu ook in boekvorm

In/uit de praktijk (17)Bezoek onze site

Wilt u meer weten over wat Alzio voor u kan betekenen? Bezoek onze website voor meer informatie: www.alzio.nl


Hoe vraagt u een energielabel aan?
Het energielabel bestaat al een aantal jaren. De trend is dat steeds meer makelaars en notarissen erom vragen bij verkoop. Iedere woning heeft een voorlopig energielabel toegewezen gekregen. Een aantal eigenaren zal dit omgezet hebben in een definitief energielabel.
Lees verder »
 
Chronos en kairos in VvE beheer
Chronos is de Griekse god voor tijd. Dat manifesteert zich in kalender, agenda, klokken of horloges etc. Voor VvE’s betekent dit concreet de juiste termijnen hanteren voor het versturen van de agenda de Algemene Ledenvergadering en daarna de notulen. Het op tijd innen van de servicekosten maar ook waakzaamheid bij het aflopen van een contract om te vermijden dat deze automatisch wordt verlengd.
Lees verder »
 
Lofthome nu ook in boekvorm
Het boek 'Lofthome, steel framed architecture' is in maart 2016 verschenen. Het 124-pagina's tellende boek beschrijft de historie van het woonconcept 'sinds 2011' en is rijk geïllustreerd.
Lees verder »
 
Uw appartement als hotel
In/uit de praktijk (17)
Naar schatting verhuren tienduizenden Nederlanders hun woning regelmatig en tijdelijk aan toeristen, vooral in de grote steden. Zo groeide dit in Amsterdam in 2015 met een derde tot zo’n 20.000 boekingen, zo’n 7% van het totaal aantal overnachtingen. Er zijn diverse aanbieders waarvan AirBnB wel de meest bekende is.
Lees verder »
 
Indien u voortaan geen nieuwsbrieven van Alzio wilt ontvangen, kunt u zich uitschrijven.