Alzio Nieuwsbrief
Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan webversie.
Alzio Nieuwsbrief Postadres

Telefoon
E-mail
Olympia 1A-1B
1213 NS  Hilversum
088 259 46 65
info@alzio.nl
Nummer 37

4e nieuwsbrief van 2016
22 september 2016Voorwoord

Deze editie start met lifttechniek voor niet-technici. Daarna volgt een pleidooi om de (hypotheek) rentediscriminatie te stoppen gevolgd door nieuwe regels bij verhuur. En wat dacht u van een Whatsapp-groep voor de interne communicatie van de VvE?

Het Keurmerk Veilig Wonen kan zeer nuttig zijn voor zakelijk vastgoed. Deze editie eindigt met een voorbeeld van het besturen en beheren van een VvE als mensenwerk.Inhoudsopgave

Lifttechniek voor niet-technici

Stop (hypotheek) rentediscriminatie

Nieuwe regels bij verhuur

WhatsApp-groep voor interne communicatie VvE?

Keurmerk Veilig Ondernemen kan zeer nuttig zijn

In/uit de praktijk (18)Bezoek onze site

Wilt u meer weten over wat Alzio voor u kan betekenen? Bezoek onze website voor meer informatie: www.alzio.nl


Lifttechniek voor niet-technici
Skylift houdt jaarlijks haar ‘Haring en meer party’, een soort klantendag met onder andere diverse lezingen en workshops. Zie de website van Skylift voor een indruk. Alzio was dit jaar aanwezig en wil u attenderen op een van de interessante workshops: lifttechniek voor niet-technici.
Lees verder »
 
Stop (hypotheek)rentediscriminatie
Stop de rentediscriminatie. Dat is de titel van een column van Erica Verdegaal in het FD-weekend van 10 september 2016. Het is een aanklacht tegen het onterecht toepassen van een rente- en/of risico-opslag bij hypotheken wat niet automatisch maar alleen op nadrukkelijk verzoek van de klant wordt toegepast.
Lees verder »
 
Nieuwe regels bij verhuur
U verhuurt uw te koop staande appartement of woning? Let dan op want Nederland kent een verregaande huurbescherming. Het kabinet hoopt met de nieuwe regels wat meer speelruimte te creëren.
Lees verder »
 
WhatsApp-groep voor interne communicatie VvE?
Vereniging Eigen Huis heeft in haar magazine van juni 2016 een zeer interessant artikel geplaatst ‘Met de hele straat op de uitkijk’. In 2016 zijn deze digitale buurtwachten enorm gestegen in populariteit tot zo’n 3.300 hoewel dit erg per regio of stad verschilt.
Lees verder »
 
Keurmerk Veilig Ondernemen kan zeer nuttig zijn
Zakelijk vastgoed bevindt zich veelal in een winkelgebied of bedrijventerrein. Veiligheid voor medewerkers en bezoekers is heel belangrijk. Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) helpt vastgoedeigenaren en huurders bij het voorkomen van overlast en schade bijvoorbeeld als gevolg van inbraken, vandalisme. etc.
Lees verder »
 
In/uit de praktijk (18)
Blijkbaar heeft een van de vorige eigenaren ooit als enige in het pand uit de jaren ’80 een kleine uitbouw gerealiseerd bij een balkon. Nu er ramen vervangen moeten worden ontstaat de vraag: wie is eigenaar en wie zorgt en betaalt voor het onderhoud?
Lees verder »
 
Indien u voortaan geen nieuwsbrieven van Alzio wilt ontvangen, kunt u zich uitschrijven.