Alzio Nieuwsbrief
Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan webversie.
Alzio Nieuwsbrief Postadres

Telefoon
E-mail
Olympia 1A-1B
1213 NS  Hilversum
088 259 46 65
info@alzio.nl
Nummer 38

5e nieuwsbrief van 2016
22 december 2016Voorwoord

Deze editie starten we met het bouwen, wonen en leven in Oosterwold, Almere en een tip hoe u kunt besparen op notariskosten. Deze editie eindigt traditiegetrouw met het voorbeeld uit de praktijk in dit geval een hennepkwekerij.

Tot slot wensen wij u hele fijne en gezellige kerstdagen en oud en nieuw met de beste wensen voor 2017.

tl_files/nieuws/39/kerst.jpgInhoudsopgave

Bouwen, wonen en leven in Oosterwold, het landelijke buitengebied in Almere

Bespaar op notariskosten

Bespaar op energiekosten: meten is weten

Crowdfunding als financiering van de VvE?

In/uit de praktijk (19)Bezoek onze site

Wilt u meer weten over wat Alzio voor u kan betekenen? Bezoek onze website voor meer informatie: www.alzio.nl


Bouwen, wonen en leven in Oosterwold, het landelijke buitengebied in Almere
Oosterwold ligt direct over de Stichtse brug in de omgeving van Almere Hout tussen bossen, akkers en weiden, op slechts tien minuten van Het Gooi. Oosterwold is ruim, open en groen door 50% stadslandbouw, 7% publiek groen en een lage dichtheid van woningen. Bewoners kunnen zelf hun woonomgeving creëren: organisch en zelfvoorzienend.
Lees verder »
 
Bespaar op notariskosten
Heel veel mensen gaan gewoon naar dezelfde notaris, één in de buurt of één die door familie, vrienden of kennissen wordt aanbevolen. Dat kan wel eens een dure keuze blijken te zijn want de ene notaris rekent bijvoorbeeld voor het passeren van een hypotheekakte €365,-- en een andere €2.500,--. Bijna zes keer zoveel.
Lees verder »
 
Bespaar op energiekosten: meten is weten
Vereniging Eigen Huis heeft in de zomer van 2016 met subsidie van de Europese Unie een onderzoek gehouden naar het computerondersteund meten van het energieverbruik (www.eigenhuis.nl/energiemanager). In het onderzoek worden 46 energiemanagers vergeleken zowel qua toepassingsgebied (elektra, gas, water etc.), functioneel als qua techniek (wel of niet digitale meter en zonnepanelen).
Lees verder »
 
Crowdfunding als financiering van de VvE?
Stel dat er grote al dan niet onverwachte uitgaven gedaan moeten worden aan onderhoud en het reservefonds is hiertoe ontoereikend, wat dan? Uitstellen is niet altijd een verstandige optie. De praktijk leert dat geen bank bereid is om dit (deels) te financieren.
Lees verder »
 
In/uit de praktijk (19)
Op een vrijdagmorgen in oktober is er veel opschudding in het complex van VvE Waverveen (fictieve VvE). De brandweer en politie zijn een appartement op de derde etage binnengedrongen vanwege een brand. Die blijkt veroorzaakt te zijn door een hennepkwekerij van de huurder. Na het blussen met de nodige waterschade wordt het appartement op last van de burgemeester voor zes maanden gesloten.
Lees verder »
 
Indien u voortaan geen nieuwsbrieven van Alzio wilt ontvangen, kunt u zich uitschrijven.