Alzio Nieuwsbrief

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk dan de webversie.

Voorwoord

In verband met - naar onze mening - belangrijk nieuws voor onder meer leden van Verenigingen van Eigenaren, ontvangt u bij deze een extra editie van onze nieuwsbrief.

Hierin leest u over enkele interessante maatregelen die de minister van Financiën op 1 september heeft aangekondigd om de woningmarkt te stimuleren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Wilt u weten wat dit in uw situatie betekent? Neem dan contact op met Alzio. Wij zijn u graag van dienst.


Bezoek onze site

Wilt u meer weten over wat Alzio voor u kan betekenen? Bezoek onze website op www.alzio.nl voor meer informatie.
Binnenkort verbouwen/renoveren kan maximaal 13% BTW besparen!


Op 1 september jongstleden heeft (demissionair) minister van Financiën De Jager enkele maatregelen aangekondigd die de woningmarkt moet stimuleren.

De BTW wordt per 1 oktober aanstaande tot 1 juli 2011 6% in plaats van 19%. Althans voor het verbeteren van woningen van particulieren, corporaties en Verenigingen van Eigenaren (VvE's) die de waarde van de woning vermeerderen. De woning/het appartement moet minimaal twee jaar oud zijn en de regeling geldt alleen voor het arbeidsloon. Volgens Vereniging Eigen Huis bestaat een gemiddelde verbouwing/renovatie voor 60% uit arbeidsloon en voor 40% uit materialen.

De regeling geldt ook niet voor nieuwe vloerbedekking of een laminaatvloer of het aanleggen van een nieuwe tuin, maar weer wel voor een nieuwe vastliggende parketvloer, nieuwe badkamer of een uitbouw.

Verbouwingen/renovaties die nu al plaatsvinden, komen alleen voor het lagere tarief in aanmerking als de oplevering na 1 oktober 2010 plaatsvindt en geldt dan voor het hele traject.

Een andere stimuleringsmaatregel is dat de grens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) tot 2012 op € 350.000 (in plaats van € 265.000) wordt gehandhaafd. Bovendien wordt ook de periode dat mensen dubbele hypotheekrente kunnen blijven aftrekken van de belasting verlengd tot 2012. Mocht u uw appartement in de verkoop hebben of gaat u dat binnenkort doen, dan zijn dit argumenten die dit wellicht kunnen bespoedigen.

Alzio adviseert haar (potentiële) klanten en andere relaties snel actie te ondernemen. Bijvoorbeeld door nu alvast te starten met de voorbereidingen voor onderhoud uit het MeerJarenOnderhouds Plan (MJOP) in 2011. En wellicht 2012 iets naar voren te halen, want dat kan een aardige besparing opleveren. Heeft u hierbij hulp nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Uiteraard zal de Belastingdienst streng toezien op de naleving van deze regeling.